ССБ Електронікс
Меню
ССБ Електронікс
Новини
Нормативні документи
Файловий архів
Акції
Публікації
Інтернет-магазин
Аналіз цін
АВК-5
АС-4
АС-4 ПІР
ІТА-2
Відео уроки
M.E.Doc
Авторизация





Забули пароль?
Ссылки
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
Новини arrow Нормативні документи arrow Роз’яснення щодо обчислення вартості виконаних будівельних робіт за допомогою відповідних автоматизо
Роз’яснення щодо обчислення вартості виконаних будівельних робіт за допомогою відповідних автоматизо Надрукувати Надіслати електронною поштою

МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА

ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

 

 

Від 19.12.2011

 

 

Роз’яснення щодо обчислення вартості виконаних будівельних робіт за допомогою відповідних автоматизованих програмних комплексів

 

 

      Вартість будівництва, що здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ і організацій державної власності, на всіх його стадіях обчислюється відповідно до державних будівельних норм України ДБН Д.1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва».
      Відповідно до ДБН ціну тендерної пропозиції (договірної ціни) претендент (підрядник) розраховує на підставі нормативної потреби в трудових і матеріально-технічних ресурсах, необхідних для реалізації проектних рішень по об’єкту замовлення, та поточних цін на них. При цьому поточні ціни на матеріальні ресурси приймаються за найменшою вартістю, визначеною на підставі проведеного підрядником аналізу ринку будівельних матеріалів у регіоні з урахуванням їх якісних характеристик, строків і об’ємів постачання, погодженого замовником.
      Після погодження договірної ціни укладається договір підряду, в якому зазначається вид договірної ціни, порядок та терміни її уточнення, умови фінансування та розрахунків за обсяги виконаних будівельних робіт тощо.
У випадку зміни цін на матеріально-технічні ресурси, які впливають на вартість будівельно-монтажних робіт, уточнення договірної ціни здійснюється у порядку, передбаченому умовами договору.
      Взаєморозрахунки за обсяги виконаних будівельних робіт за твердою договірною ціною провадяться на підставі виконаних обсягів робіт та їхньої вартості, визначеної в договірній ціні, за динамічною договірною ціною – виходячи з фізичних обсягів виконаних робіт та найменших поточних цін ресурсів, що склалися на момент виконання робіт в регіоні.
      Одночасно повідомляємо, що наповнення тієї чи іншої редакції автоматизованих програмних комплексів, призначених для обчислення вартості будівництва на всіх його стадіях, даними щодо вартісних показників матеріальних ресурсів здійснюється розробниками відповідних програмних комплексів і є усередненими. Використання цих вартісних показників при складанні договірної ціни та актів приймання виконаних будівельних робіт є не вірним.


Опубліковано на офіційному сайті http://www.minregionbud.gov.

 
< Попередня   Наступна >