ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Кошторисні норми на нові технології і матеріали в будівництві - 2 Надрукувати Надіслати електронною поштою
27. May. 2008

Збірка Корторисні норми-2Вийшов з друку другий випуск збірника "Кошторисні норми на нові технології і матеріали в будівництві".

Він містить технологічні карти та елементні кошторисні норми на будівельні, ремонтні і монтажні роботи з використанням сучасних матеріалів і технологій.

До видання увійшли ресурсні кошторисні норми, яких немає як в державній, так і у відомчих нормативних базах.
Попереднє видання збірника викликало великий інтерес як перше довідкове видання по ресурсним елементним кошторисним нормам.

 

Структура збірки повністю відповідає структурі книг елементних кошторисних норм ДБН. Це кошторисні норми на будівельні, ремонтно-будівельні і монтажні роботи, розділені на книги і групи елементних норм.

Не дивлячись на те, опубліковані норми не носять статусу державних або відомчих сфера їх застосування цілком окреслена нашим «будівельним законодавством». Це:

  • розрахунок вартості будівельних робіт для «не бюджетних» об'єктів. У даному випадку це найкраще рішення для пошуку шляхів взаєморозуміння проектувальника, замовника і підрядника;

  • створення індивідуальних норм згідно ДБН Д.1.1-1-2000 і листа Держбуду України від 03.10.2005 № 7/8-1087. «Про використання державних ресурсних кошторисних норм»;

  • попередній розрахунок вартості будівельних робіт незалежно від джерел фінансування об'єкту.


Видання є розширеним варіантом електронної, позавідомчої бази уніфікованих елементних кошторисних норм яка доповнює і розвиває існуючу в державі структуру кошторисних норм.

Ці норми ліквідують існуючий в будівельній галузі України розрив між проектувальником, замовником і підрядником в питаннях визначення вартості робіт. Тепер вони можуть оперувати одними і тими ж даними. Причому даними, які підтверджуються постачальниками відповідних будівельних технологій і матеріалів.

Правову основу запропонованих позавідомчих норм можна розширити затвердивши ці норми як стандарт підприємства або як відомчі норми. Місцеві органи влади і інші відомства одержують чудову нагоду не тільки заощадити час і кошти, необхідні для розробки елементних норм, але і одержати гарантії їх об'єктивності і постійної актуальності. Розробники фонду позавідомчих норм готові співпрацювати у цьому питанні з будь-якими зацікавленими структурами і організаціями

Зараз ведуться роботи над можливістю використання електронної версії позавідомчої бази користувачами кошторисних програм. Ці роботи є логічним продовженням розробки Інформаційного Блоку Даних (ІБД), як засобу для обміну кошторисною документацією між різними програмними комплексами, який був успішно впроваджений і з великою користю широко використовується в будівельних і проектних організаціях України.

Видання призначене фахівцям що займаються питаннями визначення вартості будівельних, ремонтних і монтажних робіт на всіх етапах будівництва (інвестиційний проект, проект, будівництво).

Книга буде корисна студентам будівельних спеціальностей і індивідуальним забудовникам як довідковий посібник з сучасних будівельних технологій і матеріалів.

Укладач Черніцький С.В.

2008 р. 316 сторінок. Обкладинка м'яка. Мова видання - українська.
Видавець - Методичний центр "Будівництво - сучасні технології".

 

ОЗНАЙОМИТИСЬ ЗІ ЗМІСТОМ... 


ВАМ ПОТРІБНА ЦЯ КНИЖКА? ТАК ХОЧУ КУПИТИ...

 
< Попередня   Наступна >