ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна
Загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної галузі-2008 Надрукувати Надіслати електронною поштою
27. May. 2008

20-22 травня 2008р. у м. Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів і проектантів на тему: «Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій. Управління та документообіг у будівництві».

 

На конференції прозвучали доповіді провідних спеціалістів з визначення вартості будівельних робіт, розробників елементних кошторисних норм, авторів найбільш поширених кошторисних програмних комплексів. Розробники програмного забезпечення традиційно представили свої нові розробки та надали індивідуальні консультації.


У конференції прийняли участь фахівці-будівельники з 22-х областей України та м. Києва. Це керівники та інженерно-технічні працівники організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.

 

Основні теми, розглянуті на конференції:

 

  • Визначення вартості будівельних робіт та розрахунки за їх виконання в умовах діючих нормативних актів України. Елементні кошторисні норми для будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій. Укрупнені кошторисні норми. Розробка, експертиза, погодження, застосування з точки зору проектанта, підрядника, замовника, експерта, працівника КРУ.

 

  • Позавідомчі бази уніфікованих РЕКН. Структура, правові засади і порядок використання уніфікованих РЕКН в роботі. Механізми і порядок розробки, поповнення і розповсюдження бази.

 

  • Виконання робіт з розробки та розповсюдження елементних норм і технологічних карт виробниками та постачальниками сучасних будівельних матеріалів і технологій. Доповіді та повідомлення спеціалістів галузі будівельних матеріалів.

 

  • Нові можливості для ефективної роботи спеціалістів-кошторисників в будівельній галузі: автоматизоване визначення складу та обсягів будівельних робіт; планування, контроль та аналіз прибутковості виконання будівельних робіт.

 

  • Визначення вартості проектних робіт на всіх стадіях проектування.

 

  • Нові можливості кошторисних програмних комплексів «АВК-3», «АС-4», «Будівельні технології – Кошторис». Майстер-класи розробників цих програмних продуктів.

 

В роботі конференції прийняли участь виробники нових будівельних матеріалів, постачальники сучасної будівельної техніки та їх об’єднання. Це виробники сухих будівельних сумішей, Асоціація «Сучасні безтраншейні технології», вітчизняні виробники опалубних систем. Завдяки співпраці по наповненню фонду позавідомчих елементних кошторисних норм, проведенню спільних семінарів для кошторисників, виданні збірників елементних кошторисних норм у виробників з'явилися реальні можливості впливати на ефективне використання своїх виробів та технологій у будівництві, розширити сферу їх використання.


Про новий, перспективний напрямок використання програмного забезпечення говорили розробники програмних комплексів «АВК-3» та «АС-4». Він полягає в розрахунку вартості та плануванні будівельних робіт на рівні конструктивів («комплексних позицій»), складених на основі реальних ресурсів та елементних норм конкретної будівельної організації. Такий підхід допомагає скоротити час розрахунків і ефективно планувати будівельне виробництво на основі реального кошторису, що дуже актуально в сучасних ринкових умовах.


В доповідях прозвучали і активно обговорювались в кулуарах пропозиції по вирішенню проблем нормативної бази елементних кошторисних норм, розробці, використанню та обміну індивідуальними кошторисними нормами, можливості застосування укрупнених кошторисних норм, конструктивів, комплексних позицій. Доповідачі відмічали актуальність та необхідність максимального розповсюдження таких норм. Продовження розпочатих робіт дозволить поступово ліквідувати прогалини існуючої нормативної бази та значно підвищити точність визначення вартості на всіх етапах будівництва. Такі норми не суперечать існуючій нормативній базі і вдало її доповнюють.


Користувачам програмного комплексу «АВК-3» було продемонстровано можливості майбутньої редакції 2.8, офіційний вихід якої заплановано на осінь цього року.


Крім участі у пленарних засіданнях, секціях та майстер-класах учасники конференції змогли:

  • отримати індивідуальні консультації у розробників програмного забезпечення;

  • надати свої пропозиції і зауваження по поліпшенню програмного забезпечення, вирішити власні практичні питання;

  • отримати консультації щодо технологій використання та визначення вартості робіт у присутніх на конференції виробників сучасних будівельних матеріалів та технологій;

  • отримати інформацію по автоматизації управлінських та облікових задач в будівельній галузі за допомогою програмних продуктів «Універсал» та «1С:Підприємство».

 

Користувачі ліцензійного програмного забезпечення для розрахунку вартості будівельних робіт проходили тестування для отримання сертифікату „Будівництво – сучасні технології”.

 

Задачі, що ставились організаторами в ході підготовки до конференції виконано: 

  • працівники будівельної та житлово-комунальної галузі мали можливість обговорити шляхи вирішення проблеми відсутності елементних кошторисних норм на основі існуючої нормативної та законодавчої бази в будівництві.

  • учасники конференції мали можливість докладно ознайомитись з новітніми технологіями ведення проектних, будівельних та облікових робіт;

  • було висвітлено проблеми взаємодії різних сторін будівельного процесу в ході визначення вартості будівельних робіт на передпроектній стадії та в ході будівництва;

  • проводилось обговорення пропозицій по удосконаленню нормативної та законодавчої бази в будівництві. Пошук шляхів розвитку організаційно-технічного рівня будівельних підприємств.

 

Присутні на конференції наголошували на необхідності продовження робіт розвитку фонду позавідомчих елементних кошторисних норм та використання його в щоденній будівельній практиці; розширенні кількості спеціалістів та організацій, що працюють над його наповненням.


Учасники були одностайні у необхідності проведення щорічних конференцій та розширення «географії» спеціалізованих семінарів для інженерно-технічних працівників будівельної галузі. Адже для кошторисників це реальна можливість для зустрічі, обміну досвідом та обговорення своїх проблем.


До організації конференції наступного року висловлювались такі побажання:

  • повідомлення розробників елементних будівельних норм, БНіП, інших нормативних документів та можливість спілкування з ними кошторисників - людей, які ці нормативи використовують у щоденній роботі;
  • збільшити кількість повідомлень кошторисників з практичними прикладами, що виникали у їхній роботі;
  • розширити кількість спеціалізованих доповідей постачальників нових будівельних технологій;
  • запрошувати працівників Мінрегіонбуду та інших державних органів. Тут вони можуть довідатись про реальні настрої спеціалістів та стан справ в галузі, якою вони керують.

В рамках семінару відбулися ще два важливих заходи:

  • круглий стіл, на якому обговорювалась можливість розширення співпраці між розробниками елементних кошторисних норм та розробниками кошторисних програмних комплексів, збільшення її ефективності для обох сторін;

  • спільна нарада розробників програмного забезпечення та представників організацій, які впроваджують та супроводжують ці програми в різних регіонах України.


Організатори конференції:

  • ЦМДБ «Созідатель» м. Дніпропетровськ;

  • «Інкомсервіс» м. Київ;

  • «Computer Logic Group» м. Харків;

  • Методичний центр «Будівництво-сучасні технології»;

  • ПП "ССБ Електронікс", м. Івано-Франківськ.


Конференція проводилась за підтримки та при участі Будівельної палати України, Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому.

 
< Попередня   Наступна >