ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна
Загальноукраънська конференція для фахівців будівельної галузі - 2007. Надрукувати Надіслати електронною поштою
21. May. 2007

Конференція 200715-17 травня 2007р. м Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів і проектантів на тему: «Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій. Управління та документообіг у будівництві».

На конференції прозвучали доповіді провідних спеціалістів з визначення вартості будівельних робіт, розробників елементних кошторисних норм, авторів найбільш поширених кошторисних програмних комплексів. Розробники програмного забезпечення традиційно представили свої нові розробки та надали індивідуальні консультації.

Основні теми, розглянуті на конференції:

Конференція кошторисників. Виступи
1. Визначення вартості будівельних робіт та розрахунки за їх виконання в умовах діючих нормативних актів України. Елементні кошторисні норми для будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій.
2. Позавідомчі бази уніфікованих ресурсних елементних кошторисних норм (РЕКН). Правові засади і порядок використання уніфікованих РЕКН в роботі. Порядок розробки, поповнення і розповсюдження бази.
3. Виконання робіт з розробки та розповсюдження елементних норм і технологічних карт виробниками та постачальниками сучасних будівельних матеріалів. Доповіді та консультації спеціалістів галузі будівельних матеріалів.
4. Нові можливості для ефективної роботи спеціалістів - кошторисників в будівельній галузі: автоматизоване визначення складу та обсягів будівельних робіт; планування, контроль та аналіз прибутковості виконання будівельних робіт; визначення вартості проектних робіт на всіх стадіях проектування.
Конференція  кошторисників. Учасники.5. Нові можливості кошторисних програмних комплексів «АВК-3», «АС-4», «Будівельні технології – Кошторис». Використання в них уніфікованих РЕКН на нові матеріали та технології. Майстер-класи розробників цих програмних продуктів.

В роботі конференції прийняли участь виробники нових будівельних матеріалів, постачальники сучасної будівельної техніки та технологій. Цьому передували роботи організаторів конференції по створенню фонду позавідомчих елементних кошторисних норм, серія семінарів по Україні та видання збірника елементних кошторисних норм на нові матеріали та технології у будівництві. Тепер у виробників з'явилися реальні можливості по просуванню власного бачення порядку використання своїх виробів та технологій у будівництві.

В доповідях прозвучали і активно обговорювались в кулуарах пропозиції по вирішенню проблем нормативної бази елементних кошторисних норм. Всі бажаючі змогли прийняти участь у дискусіях по розробці, використанню та обміну індивідуальними кошторисними нормами.

Консультації. ПК АС-4Крім участі у пленарних засіданнях учасники конференції змогли:

  • отримати індивідуальні консультації у розробників програмного забезпечення;

  • надати свої пропозиції і зауваження по поліпшенню програмного забезпечення, вирішити власні практичні питання;

  • отримати консультації щодо технологій використання та визначення вартості робіт у присутніх на конференції виробників сучасних будівельних матеріалів та технологій;

  • отримати інформацію по автоматизації управлінських та облікових задач в будівельній галузі за допомогою програмних продуктів «Універсал» та «1С:Підприємство».


Користувачі ліцензійного програмного забезпечення для розрахунку вартості будівельних робіт проходили тестування для отримання сертифікату „Будівництво – сучасні технології”.

Консультації. ПК АВК-3Задачі, що ставились організаторами в ході підготовки до конференції виконано:

  • працівники будівельної та житлово-комунальної галузі мали можливість обговорити шляхи вирішення проблеми відсутності елементних кошторисних норм, на основі існуючої нормативної та законодавчої бази в будівництві;

  • учасники конференції мали можливість докладно ознайомитись з новітніми технологіями ведення проектних, будівельних та облікових робіт;

  • було висвітлено проблеми взаємодії різних сторін будівельного процесу в ході визначення вартості будівельних робіт на передпроектній стадії та в ході будівництва;

  • проводилось обговорення пропозицій по удосконаленню нормативної та законодавчої бази в будівництві. Пошук шляхів розвитку організаційно-технічного рівня будівельних підприємств.


Присутні на конференції наголошували на необхідності продовження робіт по створенню фонду позавідомчих елементних кошторисних норм та використання його в щоденній будівельній практиці.
Конференція кошторисників. Запитання з залуУчасники одностайно відмічали необхідність подальших щорічних конференцій та розширення географії спеціалізованих семінарів для інженерно-технічних працівників будівельної галузі. Адже для кошторисників це реальна можливість для зустрічі, обміну досвідом та обговорення своїх проблем.

Висловлювались побажання до організації конференції наступного року:

  • необхідно розширити кількість спеціалізованих доповідей постачальників нових будівельних технологій;

  • необхідні повідомлення досвідчених розробників індивідуальних, відомчих та державних елементних будівельних норм, БНіП, інших нормативних документів та можливість спілкування з ними кошторисників - людей, які ці нормативи використовують у щоденній роботі;

  • такі заходи корисно відвідувати працівникам Мінбуду та інших державних органів. Тут вони можуть довідатись про реальні настрої спеціалістів та стан справ в галузі, якою вони керують.


Майстерклас. ПК СТСВ рамках семінару відбулися ще дві важливих зустрічі:


У конференції прийняли участь 236 фахівців-будівельників з різних областей України. Це керівники та інженерно-технічні працівники більше ніж двохсот організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.


Організатори конференції:

  • ЦМДБ «Созідатель» м. Дніпропетровськ;

  • «Інкомсервіс» м. Київ;

  • «Computer Logic Group» м. Харків;

  • Методичний центр «Будівництво-сучасні технології»;

  • ПП "ССБ Електронікс", м. Івано-Франківськ.



Конференція проводилась за підтримки та при участі Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому.


Детальніше ознайомитись з доповідями та заходами конференції...

Детальніше ознайомитись з друкованими матеріалами конференції...

Конференція 2007. Зал Вручення сертифікату. ПК АВК-3 Городецький О.С. НДІ АСБ Вручення сертифікату. ПК АВК-3 Дзюбанов Є.Б. ПК Гранд-Смєта

Консультації. ПК АВК-3 Конференція  кошторисників. Обмін думками Конференція  кошторисників. Диспути Користувачі ПК АС-4 Конференція  кошторисників. Виступи

Консультації. ПК Універсал Користувачі  ПК АВК-3 Майстерклас. ПК АВК-3 Майстерклас. ПК АС-4 Консультації. ПК СТС

 
< Попередня   Наступна >