ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна
Кошторисні норми на нові технології і матеріали в будівництві Надрукувати Надіслати електронною поштою
01. Mar. 2007

Збірка Корторисні нормиВийшов з друку перший випуск збірника "Кошторисні норми на нові технології і матеріали в будівництві".

Він містить більше чотирьохсот елементних кошторисних норм на будівельні, ремонтні і монтажні роботи з використанням сучасних матеріалів і технологій.


Структура збірки повністю відповідає структурі книг елементних кошторисних норм ДБН. Це кошторисні норми на будівельні, ремонтно-будівельні і монтажні роботи, розділені на книги і групи елементних норм.

Не дивлячись на те, опубліковані норми не носять статусу державних або відомчих сфера їх застосування цілком окреслена нашим «будівельним законодавством». Це:

  • розрахунок вартості будівельних робіт для «не бюджетних» об'єктів. У даному випадку це найкраще рішення для пошуку шляхів взаєморозуміння проектувальника, замовника і підрядника;

  • створення індивідуальних норм згідно ДБН Д.1.1-1-2000 і листа Держбуду України від 03.10.2005 № 7/8-1087. «Про використання державних ресурсних кошторисних норм»;

  • попередній розрахунок вартості будівельних робіт незалежно від джерел фінансування об'єкту.


Видання є розширеним варіантом електронної, позавідомчої бази уніфікованих елементних кошторисних норм яка доповнює і розвиває існуючу в державі структуру кошторисних норм.

Ці норми ліквідують існуючий в будівельній галузі України розрив між проектувальником, замовником і підрядником в питаннях визначення вартості робіт. Тепер вони можуть оперувати одними і тими ж даними. Причому даними, які підтверджуються постачальниками відповідних будівельних технологій і матеріалів.

Правову основу запропонованих позавідомчих норм можна розширити затвердивши ці норми як стандарт підприємства або як відомчі норми. Місцеві органи влади і інші відомства одержують чудову нагоду не тільки заощадити час і кошти, необхідні для розробки елементних норм, але і одержати гарантії їх об'єктивності і постійної актуальності. Розробники фонду позавідомчих норм готові співпрацювати у цьому питанні з будь-якими зацікавленими структурами і організаціями

Зараз ведуться роботи над можливістю використання електронної версії позавідомчої бази користувачами кошторисних програм. Ці роботи є логічним продовженням розробки Інформаційного Блоку Даних (ІБД), як засобу для обміну кошторисною документацією між різними програмними комплексами, який був успішно впроваджений і з великою користю широко використовується в будівельних і проектних організаціях України.

Видання призначене фахівцям що займаються питаннями визначення вартості будівельних, ремонтних і монтажних робіт на всіх етапах будівництва (інвестиційний проект, проект, будівництво).

Книга буде корисна студентам будівельних спеціальностей і індивідуальним забудовникам як довідковий посібник з сучасних будівельних технологій і матеріалів.

Укладач Черніцький С.В.
Видавець - Методичний центр "Будівництво - сучасні технології".

 

ОЗНАЙОМИТИСЬ ЗІ ЗМІСТОМ... 


ВАМ ПОТРІБНА ЦЯ КНИЖКА? ТАК ХОЧУ КУПИТИ...

 
< Попередня   Наступна >