ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Конференція для фахівців будівельної галузі 2018 Надрукувати Надіслати електронною поштою
10. Jun. 2018

Конференція кошторисників -2018 Відбулася ХІV міжнародна конференція для фахівців будівельної галузі: замовників, інвесторів, проектантів, будівельників - це головний захід для фахівців, які визначають вартість будівельних робіт в Україні.

З 4-го по 8-ме червня 2018р. у м. Івано-Франківську проходила XІV міжнародна науково-практична конференція: «Визначення вартості об’єктів будівництва, проектних, будівельно-монтажних  та  ремонтно-будівельних робіт  із застосуванням сучасних технологій. Управління вартістю життєвого циклу об’єктів – 2018»

Перелік доповідей та заходів
Зміст друкованих матеріалів конференції
Резолюція конференції
Фото-звіт


Організатори конференції кошторисників 2018


Image
Основне завдання конференції – обговорення та пошук шляхів вирішення нагальних проблем працівників будівельної галузі щодо питань ціноутворення в будівництві, методик розрахунку, нормування праці, кошторисної документації тощо. Учасники конференції ознайомилися зі змінами в законодавстві, мали нагоду безпосередньо поспілкуватися з представниками державних органів, наукових організацій, розробниками норм, розробниками кошторисних програмних продуктів, постачальниками інноваційних будівельних матеріалів та технологій, обмінятися практичним досвідом зі своїми колегами, які приїхали з різних куточків України.


Image
Основною темою конференції очікувано стали зміни у вітчизняному ціноутворенні, їх недостатність та необхідність нових прогресивних змін. З 01.06.2018 року до «Правил визначення вартості будівництва» внесено положення, які, в основному, враховують вимоги, визначені Законом України від 17.01.2017 №1817 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності». Але «Правила визначення вартості будівництва» та супутні йому настанови не приведено у відповідність до інших нормативних актів, що вступили в дію з 2014 року, наприклад: нового Закону України «Про публічні закупівлі», нової редакції Закону України «Про стандартизацію» та інших законодавчих актів.


Законом України від 17.01.2017 № 1817-VIII замість п‘яти категорій складності об’єктів будівництва вводяться чотири класи наслідків (відповідальності) будівель і споруд. Вже рік як змінились відповідні Постанови КМУ. Але не внесено зміни до ключових ДБН та ДСТУ з визначення класів наслідків (відповідальності), що значно ускладнює роботу всієї будівельної галузі.


Image
 «Порядок розрахунку розміру кошторисної заробітної плати» все ще викликає багато  запитань щодо його застосування на практиці. А згідно нього розрахований і рекомендований листом Мінрегіону від 22.02.2018 №7/15-1904 рівень кошторисної заробітної плати для будівництва (з нарахуваннями, доплатами, фондами і т.д.) в межах від 5500 до 7800 гривень не відповідає, на думку учасників конференції, фактичному і економічно необхідному розміру заробітної плати в будівництві. Він також не враховує зростання прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати протягом року. Так, за даними Держстату, у 2018 році, середня нарахована заробітна плата штатного працівника у будівництві зросла від 6637 грн., у січні, до 7497 грн., у квітні. Очевидно, що держава, як замовник будівництва, значно обмежує заробітну плату на фінансованих нею об'єктах.

  З  грудня 2016 року рівень кошторисної заробітної плати в різних регіонах та галузях промисловості України може відрізнятись, а обов’язок його визначати покладено на замовника будівництва. Тому практичне заняття на тему: «Розрахунок розміру заробітної плати у будівництві» зібрало значну кількість учасників конференції. Під час цього заняття було детально розглянуто конкретні приклади розрахунку розміру кошторисної заробітної плати.


Image
Все виразніше, на конференції, звучить критика існуючої системи ціноутворення у будівництві, яка не відповідає сучасним вимогам і вже довгий час не зазнає необхідних змін. Як і попередні роки, можна було почути різні пропозиції: від внесення окремих змін в діючі національні стандарти з ціноутворення, до повного демонтажу існуючої системи ціноутворення у будівництві. Найбільш прийнятні пропозиції знайшли своє відображення у резолюції конференції.


В рамках конференції проведена ґрунтовна фахова дискусія щодо діяльності інженера-консультанта, шляхів впровадження в будівельній галузі України сучасних інформаційних технологій проектування, управління будівництвом та експлуатацією об’єктів («цифрове будівництво», БIM-технології).


Image
Традиційною стала участь у конференції іноземних фахівців, що дозволяє ознайомитись з європейською практикою визначення вартості будівництва, обмінятись досвідом. Адже будівельники сусідніх з нами країн вирішують аналогічні проблеми і задачі в питаннях аналізу цін на ринку будівельних матеріалів, оперативної розробки нових елементних кошторисних норм, ведення баз конструктивів та об’єктів-аналогів, впровадження технологій «цифрового будівництва».


Розробники кошторисного програмного забезпечення АВК-5, АС-4 та АС-4 ПІР, представили свої нові розробки. Кожен бажаючий міг отримати індивідуальну консультацію з питань експлуатації програм, складання кошторисів, податкового законодавства тощо.


Image
Насиченою була і «необов’язкова» програма конференції.  Увечері були організовані екскурсії для бажаючих. В перервах між заходами та доповідями серед учасників конференції жваво проходив конкурс на краще народне вбрання з відкритим інтернет-голосуванням.

Від імені Організаційного комітету "Конференції кошторисників-2018", відзнаку кращого доповідача осінньої серії семінарів "Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт із застосуванням сучасних матеріалів та технологій. Осінь 2017" вручено Черницькому Сергію Володимировичу – директору харківського піприємства "АВКАС".


Конференція проводилась за підтримки та участі Академії будівництва України, Асоціації розробників та розповсюджувачів кошторисних програм, Всеукраїнської спілки виробників будівельних матеріалів, Асоціації експертів будівельної галузі та Івано-Франківської ОДА.



ImageImageImageImage


Організатори конференції:

«АВК-Созидатель», м. Дніпропетровськ

Асоціація експертів будівельної галузі, м. Київ

ДП Науково-дослідний інститут будівельного

ДП ДерждорНДІ ім. Шульгіна, м. Київ

виробництва, м. Київ

НУ "Львiвська полiтехнiка", м.Львів

Національна академія державного управління

«Інкомсервіс», м. Київ

при Президентові України, м. Київ

ПП "ССБ Електронікс", м. Івано-Франківськ


Координатор: ПП «Будівництво - сучасні технології», (0342) 77-72-08, Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. , http://mcbct.com.ua.



Офіційні партнери конференції:


Henkel AUTODESK ТМ «Ceresit»

Інформаційні партнери конференції:


Build Portal - головний будівельний портал України журнал «ProfBuild» телерадіокомпанія «ВЕЖА» «БудЕксперт» – інформаційний портал Image


Готель конференції:


Image


 
< Попередня   Наступна >