ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Нові можливості ПК МОНОМАХ версія 4.2 Надрукувати Надіслати електронною поштою
02. Nov. 2006

Нові можливості ПК МОНОМАХ версія 4.2 (в порівнянні з версією 4.0)

 Мономах, програмний комплекс, автоматизоване проектування, розрахунок, залізобетонні конструкції, багатоповерхові каркасні будівлі, МСЕ розрахунок, навантаження, жорсткість

Програма КОМПОНУВАННЯ

 

  •     У набір сумарних навантажень для стіни, які одержані в результаті МСЕ розрахунку, додані навантаження з площини стіни (сила і момент). Візуалізація на схемі на екрані, в розрахунковій записці, експорт в програми для конструювання.

 

  •     Можливість задання різних умов сполучення елементів:

                     

- Задання шарнірів і ексцентриситетів спирання сторін плит (як для зовнішніх, так і для внутрішніх контурів). Ця функція дозволяє моделювати шарнірне з'єднання сторін плит з іншими елементами (стінами, колонами, балками, плитами) з можливим ексцентриситетом (тільки зі стінами). Можна використовувати, наприклад, при моделюванні шарнірного обпирання монолітних або збірних плит перекриттів на стіни з кам'яних або армокам'яних конструкцій.

 

- Задання умови обпирання балок, що визначається умовами обпирання плити. Ця функція дозволяє моделювати шарнірне з'єднання (або шарнірне з'єднання + ексцентриситет) між монолітною структурою "плита + балки" з одного боку та іншими елементами (наприклад, цегляними стінами) з іншого боку.


- Задання шарнірів і ексцентриситетів обпирання кінців балок. Ця функція дозволяє моделювати шарнірне з'єднання кінців балок з іншими елементами (стінами, колонами, балками) з можливим ексцентриситетом (тільки зі стінами або колонами).


- Задання шарнірного сполучення з плитою для балок, колон, стін. Розширює можливості п.2.1, дозволяючи моделювати шарнірне з'єднання плити з іншими елементами всередині області плити.


- Задання ексцентриситету обпирання стіни на стіну, що лежить нижче. Ця функція дозволяє моделювати ступінчасті неспіввісні стіни.

 

  •     Експорт в програму РОЗРІЗ (СТІНА) результатів МСЕ розрахунку у вигляді трафарету переміщень в точках і лініях примикання сусідніх елементів (які не ввійшли в схему розрізу). Переміщення передаються як у площині, так і з площини розрізу (лінійні переміщення та кути поворотів). Дозволяє робити підбір арматури в залізобетонних стінах або діафрагмах за результатами МСЕ розрахунку КОМПОНУВАННЯ зі збереженням можливості задавати довільний крок триангуляционной сітки в програмі РОЗРІЗ (СТІНА). Трафарет переміщень експортується як для старого елемента "розріз" так і для нового об'єкта - "група стін для експорту в РОЗРІЗ". Переваги нового об'єкта перед елементом "розріз": результати розрахунку не анулюються при створенні нової групи і видаленні, коригуванні старих, а також є можливість вибрати групу не тільки по всій висоті будинку, а, наприклад, тільки між 3-м і 5-м поверхами .

 

  •     Експорт для поперечних розрізів стін в програму ЦЕГЛА сил і моментів в усіх напрямках від всіх прилеглих елементів з урахуванням умов обпирання за результатами МСЕ розрахунку.

 

  •     Можливість обпирання колон і стін на плити перекриттів без нижчерозташованих опор.

 

  •     Можливість збільшення жорсткості грунту (коефіцієнтів ліжку і жорсткості паль) в окремих завантаженнях (сейсміка, вітер) для МСЕ розрахунку (подвійний розрахунок). Тобто можливість розрахунку від постійного, тривалого, короткочасного завантажень з однією заданою або обчисленою (програма Грунт) жорсткістю грунтової основи, а від сейсміки та / або вітру з іншою заданою або обчисленою (формула Савінова) жорсткістю пружної основи. При цьому отримані результати від подвійного розрахунку автоматично зливаються і подальша робота з аналізу та використання результатів не відрізняється від того,  якщо б було зроблено один розрахунок.

 

  •     Нове січення для балок - "прямокутник з полками плити". Дозволяє моделювати неспіввісність плит і балок. При цьому полки плити впливають тільки на жорсткість балки на згин (збільшується тільки момент інерції щодо місцевої осі Y1 балки). Дозволяє більш точно розраховувати такі конструкції в МСЕ розрахунку. Експортується в програму БАЛКА.

 

  •     Сполучення завантажень. Візуалізація переміщень, зусиль і напружень від автоматичних сполучень (по СНиП), так і від поєднань користувача на схемі на екрані і в розрахунковій записці.

 

  •     В імпорті з dxf-файлу можливість запису деяких властивостей елементів (дописується в імена шарів).

 

  •     Вставка поверху з іншої схеми. Тобто можливість компоновки моделі будинку з декількох файлів.

 

  •     Експорт в програму КОЛОНА крутного моменту.

 

  •     Експорт в ПК ЛІРА поняття "блок навантаження". Використовується для ідентифікації в ПК ЛІРА власної ваги елементів і груп зосереджених навантажень, породжених штампами навантажень і лінійними навантаженнями на плиту.

 

Програма ПЛИТА

 

  •     Можливість збільшення жорсткості грунту (коефіцієнтів підстилки і жорсткості паль) в окремих завантаженнях (сейсміка, вітер) (подвійний розрахунок). Імпорт параметрів подвійного розрахунку з програми КОМПОНУВАННЯ.

 

  •     Можливість генерації 4-х вузлових СЕ.

 

  •     Уточнення розрахунку РСУ.

 

  •     Удосконалення механізму роботи з орієнтацією арматури. Функція дозволяє проаналізувати і надати допомогу в конструюванні плит перекриттів при складних розкладках арматури.

 

  •     Нові січення для балок - "прямокутник з полками плити". Імпорт з програми КОМПОНУВАННЯ.

 

Програма РОЗРІЗ (СТІНА)

 

  •     Імпорт з програми КОМПОНУВАННЯ результатів МСЕ розрахунку у вигляді трафарету переміщень в точках і лініях примикання сусідніх елементів (які не ввійшли в схему розрізу).

 

  •     Розрахунок схеми на основі трафарету переміщень зі збереженням можливості задавати довільний крок триангуляційної сітки. У зв'язку з тим, що в трафарет переміщень входять переміщення як у площині так і з площини розрізу (лінійні переміщення та кути поворотів) розширена група зусиль, які одержані у результаті розрахунку (Nx, Ny, Nxy, Mx, My, Mxy, Qx, Qy ).

 

  •     Підбір арматури на основі розширеної групи зусиль.

 

Програма ЦЕГЛА

 

  •     Новий алгоритм розрахунку простінків з урахуванням загального випадку напружено-деформованого стану (косе позацентрове стиснення-розтяг).

 

  •     Автоматичне і ручне формування простінків.

 

  •     Розрахунок цегляної кладки на зминання.

 

  •     Розрахункова записка в rtf - форматі.

 

Програми виконання креслень

 

  •     Упорядковано діалогові панелі з метою надати загальний стиль всім кресленням.

 

  •     У всіх кресленнях введений режим об'єднання однакових виносок. Для колони і балки об'єднання виносок допускається на поперечному перерізі для всіх видів арматури. Для каркасної балки на кресленні каркасу допускається об'єднання між собою однакових марок поздовжніх стрижнів і, окремо, об'єднання однакових марок на образі поздовжніх стержнів. На кресленні розкладки арматури для плити і стіни можна об'єднувати винесення для стрижнів. На кресленні розкладки арматури для стіни можна об'єднувати також виноски для конструктивної арматури і стрижнів облямівки. На кресленні розкладки арматури для плити і стіни на виносці для стрижнів вказується марка винесення, кількість стрижнів з цією маркою і крок розкладки стрижнів. Об'єднуються винесення з однаковою маркою і однаковим кроком. В об'єднаній виносці вказується загальна кількість стрижнів. Для креслень фундаменту об'єднання виносок допускається на схемах армування плитної частини, склянки, вертикального армування подколонніка і розташування випусків.

 

  •     Додана уніфікація стрижнів в плиті і стіни. Уніфікація проводиться серед стрижнів, що мають постійну довжину у всій області розкладки стрижнів. Уніфікація проводиться по діаметру, довжині і класу арматури.