ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Резолюція конференції 20-24 травня 2013 р. Надрукувати Надіслати електронною поштою
29. May. 2013

Резолюція

загальноукраїнської конференції фахівців з визначення

вартості будівельних робіт


23 травня 2013р., м. Івано-Франківськ


1.    Введення з 2012 року обов’язкової сертифікації відповідальних виконавців окремих видів робіт у будівництві висуває додаткові вимоги до підготовки фахівців у вищий школі. Нажаль існує неузгодженість між змістом підготовки у ВУЗах фахівців економічних спеціальностей і практичними потребами будівельної галузі. Конференція звертається до Мінрегіону та Міносвіти з проханням  узгодити програми навчання у ВУЗах в питаннях кошторисної справи та ціноутворення у будівництві.


2.    Розрахунки з визначення вартості будівельних робіт давно виконуються тільки з використанням комп’ютерної техніки та спеціального програмного забезпечення. При цьому інформаційною базою служать державні та відомчі ресурсні елементні кошторисні норми (РЕКН), структура та формат яких розроблено для використання у друкованому вигляді. Ця неузгодженість ускладнює роботу користувачів програмних комплексів, призначених для визначення вартості будівельних робіт. Розроблені на заміну ДБН і затверджені наказами від 28.12.2013р. №667, 668 ДСТУ РЕКН також не враховують досвід і потребу використання РЕКН в комп’ютерній техніці. Конференція:

  •     просить Мінрегіон створити в ТК-311, ТК-307, ТК-309 підкомітети з автоматизації економічних розрахунків у будівництві.

  •     просить Мінрегіон включити представника Асоціації кошторисних програм до складу секції НТР Мінрегіону, ТК-311, ТК-307 та ТК-309 для участі в розробці розділів нормативних документів, присвячених автоматизації економічних розрахунків.

  •     рекомендує Асоціації кошторисних програм направити представників для роботи в секції НТР Мінрегіону, ТК-311, ТК-307, ТК-309.


3.    НТР Мінрегіону схвалено проект ДСТУ Д.1.1.1-200Х «Правила визначеня вартості будівництва». Ведуться роботи з розробки супутніх ДСТУ-Н. Ці документи змінюють алгоритми розрахунку вартості, прямо впливають на фінансові показники, податкові зобов’язання, договірні відносини всіх учасників будівельного ринку. Тому, до введення у дію, необхідно ознайомити з ними всі зацікавлені сторони: інвесторів, замовників, підрядників, проектувальників. У зв’язку з цим конференція просить Мінрегіон:

  •     оприлюднити проект ДСТУ Д.1.1.1-200Х «Правила визначеня вартості будівництва» та супутніх ДСТУ-Н.

  •     передбачити поступове впровадження нової моделі ціноутворення з перехідним періодом достатнім для адаптації відомчих нормативних документів, що стосуються вартості ремонтно-будівельних робіт.

  •     передбачити термін уведення в дію ДСТУ Д.1.1.1-200Х «Правила визначеня вартості будівництва» не менший ніж для ДСТУ РЕКН, уведених в дію наказами від 28.12.2013р. №667, 668.

  •     разом з новим ДСТУ розробити та затвердити документ, який регламентує правила переводу на нову нормативну базу розроблених проектів та вже діючих договорів.