ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна arrow Новини arrow Ліцензійна кошторисна програма коштує дешевше.
Ліцензійна кошторисна програма коштує дешевше. Надрукувати Надіслати електронною поштою
24. Oct. 2006

Власники програмного продукту АВК-3 звернулися по допомогу до правоохоронних органів знайти і знешкодити нелегальний продаж неліцензійної копії програми АВК-3.

Правопорушники відкрито пропонують неліцензійну програму, залишаючи замовникам номери своїх мобільних телефонів, адреси офісів, де вільно можна придбати "товар", зобов'язуються підтримувати крадене програмне забезпечення, обновляти його в міру необхідності, а також навчати персонал працювати з неліцензійною продукцією - копією програми АВК-3.
Підрозділом відділу державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВС в Дніпропетровській області була проведена операція по виявленню і затриманню правопорушника. Факт злочину ретельно задокументували, а передбачуваного злочинця узяли на місці злочину. Слідство порушило кримінальну справу і довело його до суду. Автори і власники програми - ТОВ «НПФ АВК» подали цивільний позов про відшкодування матеріального збитку і моральної шкоди. більше 32000 гривень, зокрема моральну шкоду - 5000 грн. (рішення Бабушкинського районного суду р. Дніпропетровська від 24.05.2006 р.).

(«Днепр вечерний» № 154, 18.10.06 г.)

Від себе хочеться додати. Це прецедент, який стосується розповсюджувачів. Але закон передбачає таку ж відповідальність не тільки за продаж але і за використання неліцензійного програмного забезпечення.

 
< Попередня   Наступна >