ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна
Загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної галузі-2011. Надрукувати Надіслати електронною поштою
20. May. 2011

Конференція кошторисників - 201117-19 травня 2011р. м Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів і проектантів на тему: «Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт із застосуванням сучасних матеріалів і технологій. Управління та документообіг у будівництві - 2011».

Основна задача конференції – обговорення нагальних проблем працівників будівельної галузі щодо питань ціноутворення в будівництві, нормування праці, методик розрахунку і калькулювання, складання кошторисної документації, тощо. Учасники конференції не тільки ознайомилися з теоретичними засадами ціноутворення у будівництві, а й мали безпосередню нагоду поспілкуватися з представниками державних органів, розробниками кошторисних програмних продуктів, обмінятися практичним досвідом із партнерами з інших організацій, які приїхали з різних куточків України: 
Резолюція конференції  >>                             
        Переглянути відео >>
Доповіді та заходи конференції  >>
 Фотозвіт  >>
Друковані матеріали конференції  >>  
 

Прес-реліз  >>

 

Конференція 2011. ЗалНа конференції обговорювались останні законодавчі акти в сфері ціноутворення у будівництві. Говорилось не тільки про затверджені документи але і про проекти нормативних актів, які значною мірою можуть вплинути на роботу фахівців з визначення вартості будівельних робіт, наприклад: про обов’язкову атестацію експертів з визначення кошторисної вартості будівництва та інженерів з проектно-кошторисної роботи.

 

Багато уваги приділялося змінам законодавства, які торкаються будівельної галузі загалом. Про стан, проблеми та перспективи розвитку технічного регулювання у будівництві говорив Академік Академії будівництва України, заслужений будівельник України, Захарчук М. І. (м.Київ). Велику зацікавленість та наступне обговорення в кулуарах викликав виступ заступника начальника ДАБІ Папки В.В. (м. Київ) про новий порядок роботи Державної архітектурно-будівельної інспекції в зв’язку з новим Законом України «Про містобудівну діяльність» та зміною низки дозвільних процедур в будівництві.

 

Конференція кошторисників - 2011Вперше на конференції прозвучали доповіді з питань земельного законодавства та судової експертизи проектно-кошторисної документації і особливостей визначення обсягів виконаних будівельних робіт в межах судової будівельно-технічної експертизи. Ці вузькоспеціалізовані теми виявились актуальними і їх обговорення продовжилось:

  • на секції «Основи» окреме заняття було присвячене детальному розгляду останніх змін в законодавстві України по узаконенню прав на земельні ділянки, на яких передбачено будівництво;
  • у фойє цілий день учасників конференції консультувала Непоп О. М., фахівець Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (м. Київ).

 

Конференція кошторисників - 2011Чималу увагу на сьогоднішній день привертає питання нормування праці в будівництві, адже постійно з’являються нові матеріали та технології, які вимагають перегляду старих методик та норм, їх доповнення чи повної заміни. Учасники будівельного ринку відчувають чималий брак нових кошторисних норм, а це зумовлено обмеженим фінансуванням та недостатньою кількістю організацій і кваліфікованих спеціалістів, які здатні забезпечити швидку та якісну розробку РЕКН. Одним з шляхів вирішення проблеми є застосування індивідуальних елементних норм, створених їз використанням галузевих норм праці. Проблематику нормування праці, перспективи розвитку та широкі можливості застосування в повсякденній практиці кошторисника напрацювань Українського Центру Економіки Будівництва, освітлювала науковий співробітник цього центру Романенко В.Д. Також «Екобуд» представив на конференції галузеві норми часу на будівельні, монтажні та ремонтно-будівельні роботи, випущені в 2011 році, та нові методичні рекомендації з формування собівартості будівельно-монтажних робіт.

 

В ході конференції акцентувалась увага і на нових можливостях автоматизованого створення та використання укрупнених показників вартості та укрупнених кошторисних норм. Про створення і використання на будівельному підприємстві власних укрупнених показників кошторисної вартості будівництва та визначення попередньої вартості об’єктів будівництва за модульним принципом на основі власних об’єктів-аналогів доповідав Єфімов Г.В. - директор ТОВ “Інкомсервіс”, м. Київ. А різні аспекти автоматизованої розробки, погодження та застосування укрупнених кошторисних норм обговорювались зразу на двох секціях «Норми» та «Управління будівельним виробництвом».

 

Конференція кошторисників - 2011Велику стурбованість фахівців викликає питання визначення вартості будівельних матеріалів. Методики вибору мінімальної ціни до цього часу немає, а найменша вартість матеріалу, як правило, передбачає і відповідну якість. Мінрегіонбуд листом від 27.05.2009 № 9/11-750 «Про визначення вартості матеріальних ресурсів при визначенні вартості будівництва в умовах подолання фінансової кризи» рекомендував застосовувати механізми аналізу цін на регіональному рівні. Для цього, в Івано-Франківській області рішенням Голови ОДА створено регіональну базу даних цін на будівельні матеріали. Порядок створення, наповнення та ведення такої бази викликає зацікавленість фахівців з інших областей та окремих відомств. Особливого значення така база цін набуває на будовах державного значення, наприклад об’єктах Євро-2012. Про свій досвід та окремі тонкощі роботи під час визначення переліку основних будівельних ресурсів для розміщення в базі цін та організації збору та аналізу вартості будівельних ресурсів розповіли фахівці МЦ «Будівництво – сучасні технології»,  та ТОВ “SoftPro”.

 

Конференція кошторисників - 2011В ході конференції багато уваги приділялось автоматизації таких складних ділянок як:

  • підрахунок обсягів будівельних рабіт на основі 3D-моделей будови;
  • фінансове планування та аналіз прибутковості об’єктів будівництва;
  • організація документообігу та управління будівельним підприємством;
  • попереднє визначення вартості будівництва з використанням бази об’єктів-аналогів;
  • планування та контроль виконання будівельних робіт на основі кошторисів складених в кошторисних програмних комплексах;
  • автоматизоване складання календарних графіків виконання будівельних робіт.

 

Про перспективні методи визначення вартості будівельної продукції, основані на витратному, порівняльному, дохідному підході на всіх стадіях інвестиційно-будівельного процесу говорилось в перший день конференції. Крім того «проектна» проблематика обговорювалась на окремій секції. Фахівців зацікавив досвід кошторисників Інституту Харківпроект з визначення вартості будівельної продукції на стадії «Проект».

 

Конференція кошторисників - 2011Під час конференції відбулось засідання секцій, на яких розглядалися:

  • нормування будівельних робіт, особливості розробки індивідуальних та укрупнених елементних кошторисних норм;

  • специфіка визначення вартості проектних робіт;

  • можливості і переспективи автоматизації планування та управління будівельним виробництвом;

  • окремі питання з основ кошторисної справи та  земельного законодавства.

 

Розробники програмного забезпечення традиційно представили свої нові розробки. В холі конференції знаходилися робочі місця для розробників програмних продуктів, де кожен бажаючий міг отримати індивідуальну консультацію з питань експлуатації програм, складання кошторисів, податкового законодавства, тощо. Розробники кошторисних програмних комплексів окремо приділили увагу новому, перспективному напрямку використання кошторисного програмного забезпечення, який полягає у створенні власних укрупнених кошторисних норм з реальних елементних норм, конкретної будівельної організації. Такі індивідуальні укрупнені норми допомагають значно скоротити час складання кошторисів, підвищити точність кошторисних розрахунків і проводити швидке планування будівельного виробництва на основі реального кошторису.

 

Учасники конференції традиційно могли придбати спеціалізовану літературу, в тому числі, друковані видання Укр.НДЦЕБ „Екобуд”.

 

Конференція кошторисників - 2011В рамках конференції відбулися ще два важливих заходи:

  • спеціальна секція для фахівців IT-компаній з обговорення перспектив ринку, специфіки супроводження та обслуговування кошторисних програмних комплексів;

  • спільна нарада розробників програмного забезпечення та представників організацій, які впроваджують та супроводжують його в різних регіонах України.

 

У конференції прийняли участь фахівці-будівельники з 20-х областей України та м Київ. Це керівники та інженерно-технічні працівники організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.

 


Організатори конференції:



Конференція проводилась за підтримки та при участі Академії Будівництва України, Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому.

 

Було прийнято Резолюцію конференції

 

 

Ознайомитись з резолюцією конференції...

 

Детальніше ознайомитись з доповідями та заходами конференції...

 

Детальніше ознайомитись з друкованими матеріалами конференції...

 

Відеосюжет телевізійних новин про конференцію...

 

Переглянути фотозвіт конференції...

 

 

Учасники, які успішно пройшли сертифікаційне тестування на знання програмного комплексу "АВК-5"

 

1. Антонюк Олена Анатоліївна, м. Луганськ

2. Жмуденко Тетяна Валентинівна, м. Київ

3. Морозова Наталія Володимирівна, м. Чернігів

4. Северенчук Оксана Брониславівна, м.Київ

5. Часовська Наталія Петрівна, м. Львів

 

Учасники, які успішно пройшли сертифікаційне тестування на знання програмного комплексу "АС-4" 

 

1. Іванів Віталій Володимирович, м.Івано-Франківськ
2. Майданська Юлія Іванівна, м.Івано-Франківськ
3. Сигінь Ольга Степанівна, м.Івано-Франківськ
 

Вітаємо, бажаємо Вам успіхів і творчого натхнення у щоденній праці!

 
 
< Попередня   Наступна >