ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної галузі-2010. Надрукувати Надіслати електронною поштою
14. May. 2009

Конференція кошторисників 2010.11-13 травня 2010р. м Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів і проектантів на тему: «Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій. Управління та документообіг у будівництві - 2010».

 
Конференція пройшла під знаком недавніх змін нормативних документів в галузі ціноутворення у будівництві. Адже з прийняттям Законів України щодо стабілізації ситуації в будівництві та введенням в дію Зміни №6 до ДБН Д.1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва», Закону України "Про будівельні норми", інших нормативних актів  відбулися значні зміни в порядку визначення вартості будівельних робіт та дозвільних процедур у будівництві: 

 

Конференція кошторисників 2010. Консультації розробників ПКЗміни вплинули не тільки на будівельну галузь. Правила визначення вартості будівельних, монтажних та ремонтних робіт обов’язкові і для інших галузей промисловості: Мінпромполітики, Мінжитлокомунгоспу, Мінпаливенерго (на енергогенеруючих підприємствах і в обленерго).

 

Виступи та обговорення показали, що багато підприємств ще не готові до роботи в нових умовах ціноутворення у будівництві, незважаючи на те, що більшість змін відбулось більше року назад. Це стосується не тільки замовників, проектантів та будівельників, але і виробників будівельних матеріалів та контролюючих органів.


Значні труднощі викликає обов’язкова розробка та затвердження нових елементних норм на виконання робіт з використанням сучасних будівельних матеріалів. Для більшості підприємств будівельної галузі нормування це давно забута сфера діяльності, яка вимагає перебудови організаційної структури, що склалася за останні роки в будівельній галузі. Розробці індивідуальних кошторисних норм та стандартів організації (СОУ) було присвячено кілька повідомлень та окрему секцію. З доповідями і рекомендаціями виступили фахівці Державного науково-дослідного інституту будівельного виробництва (ДНДІ БВ), Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій (ДНДІ БК) та базової організації з нормування праці в нашій державі – «Центру продуктивності праці» Міністерства праці та соціальної політики.


Конференція кошторисників 2010. Виступи.Найбільшу стурбованість фахівців викликає питання визначення вартості будівельних матеріалів в кошторисній документації. Державні будівельні норми вимагають застосування найдешевших матеріалів. Методики вибору мінімальної ціни до цього часу немає, а найменша вартість будівельних матеріалів, як правило, передбачає і відповідну якість. Мінрегіонбуд листом від 27.05.2009 № 9/11-750 «Про визначення вартості матеріальних ресурсів при визначенні вартості будівництва в умовах подолання фінансової кризи» рекомендував застосовувати механізми аналізу цін на регіональному рівні. Для цього в Івано-Франківській області, рішенням Голови ОДА, створено регіональну базу даних на ціни будівельних матеріалів. Досвід наповнення та ведення такої бази викликав велику зацікавленість фахівців з інших областей та окремих відомств. Особливого значення така база цін набуває на будовах державного значення, наприклад об’єктах Євро-2012. Це підтверджується зацікавленістю Івано-Франківським досвідом дирекції з будівництва Львівського стадіону.

 

Розробники програмних комплексів («АС-4», «Універсал») продемонстрували готові рішення для невеликих підприємств, які дозволяють значно зменшити затрати зі збору та обробки інформації про вартість матеріалів та інших будівельних ресурсів.

 

Конференція кошторисників 2010. Запитання доповідачам.Вперше в Україні, на конференції було продемонстровано збірники укрупнених показників вартості будівництва розраховані на основі вітчизняних будівельних норм. В Радянському Союзі над такими збірниками працювали цілі мережі державних організацій, які займались збором, сортуванням, обробкою та розповсюдженням цієї інформації. На основі цих даних проводилось планування інвестицій. Наш північний сусід і тепер проводить ці роботи.  

Система, запропонована фахівцями ТОВ «Інкомсервіс» (м. Київ) не потребує значних витрат і може забезпечити реальною інформацією про ринкову вартість будівництва будь-якого замовника, в тому числі і державу. Поки що це збірники для житлового будівництва. Але запропонована методика дозволяє створити такі показники для держави, галузі, чи окремого підприємства. Існування та подальший розвиток цієї технології визначення вартості будівництва може значно вплинути на основи ціноутворення, дозволить кардинально змінити взаємовідносини між Замовником та Підрядником. Адже маючи реальні ринкові показники вартості окремих конструктивів можна не тільки ефективно планувати, але й контролювати вартість робіт на конкретній будові конкретного підрядника.

 

Конференція кошторисників 2010. Консультації у фойє.Під час конференції відбулось засідання секцій, на яких розглядалися: специфіка визначення вартості проектних робіт, особливості нормування будівельних робіт в енергетичній галузі та питання організації та планування будівельного виробництва.

 

Розробники програмного забезпечення традиційно представили свої нові розробки та надали індивідуальні консультації.
На майстер-класах програмних комплексів «АВК-5» та «АС-4» окремо було приділено увагу новому, перспективному напрямку використання кошторисного програмного забезпечення, який полягає у створенні власних укрупнених кошторисних норм з реальних елементних норм, конкретної будівельної організації. Такі індивідуальні укрупнені норми допомагають значно скоротити час складання кошторисів, підвищити точність кошторисних розрахунків і проводити швидке планування будівельного виробництва на основі реального кошторису.

 

Конференція кошторисників 2010. Обговорення на секціяхВикликав зацікавленість будівельників програмний комплекс «Смета ХХІ» давно відомий на підприємствах Мінпромполітики.

 

Представники «Computer Logic Group» представили сучасну електронну систему нормативно-технічної інформації «Будстандарт» для забезпечення підприємств будівельного комплексу нормативно-технічною інформацією. (ДБН, ВБН, ДСТУ, БНіП, ГОСТ, СанПіН, Правила Пожежної Безпеки). Система «Будстандарт» розроблена в співпраці з державним підприємством «Укрархбудінформ» та «Фондом нормативних документів в сфері містобудування, будівництва і промисловості будівельних матеріалів». Це забезпечує наповнення системи максимально повним переліком нормативних документів.

 

Конференція кошторисників 2010. Секція ПІРКрім пленарних засідань, секцій та майстер-класів:

  • розробники елементних норм, та програмного забезпечення консультували своїх користувачів;

  • учасники конференції могли надати свої пропозиції і зауваження щодо поліпшення програмного забезпечення, вирішити власні практичні питання;

  • розробники програмних продуктів «Універсал» та «1С:Підприємство» ділилися інформацією по автоматизації управлінських та облікових задач в будівельній галузі.

 

 

Конференція кошторисників 2010. Під час виступів.На конференції було представлено видання «Архбудінформ» - офіційні друковані видання нормативних документів в галузі будівництва, інформаційний збірник «Нормативні документи у галузі будівництва та промисловості будівельних матеріалів». Учасники традиційно могли придбати іншу спеціальну літературу.

 

Приємною несподіванкою при відкритті конференції стало нагородження "МЦ "Будівництво-сучасні технології" дипломом та відзнакою "Лідер галузі", як переможцю Національного бізнес-рейтингу.

 

У конференції прийняли участь фахівці-будівельники з 23-х областей України та м Київ. Це керівники та інженерно-технічні працівники організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.

 

В рамках конференції відбулися ще два важливих заходи:


Конференція  кошторисників. Учасники.Організатори конференції:



Конференція проводилась за підтримки та при участі Асоціації розробників та розповсюджувачів кошторисних програм, Будівельної палати України, Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому. 

 

Було прийнято Резолюцію конференції

 

 

Ознайомитись з резолюцією конференції...

 

Детальніше ознайомитись з доповідями та заходами конференції...

 

Детальніше ознайомитись з друкованими матеріалами конференції...

 

Відеосюжет телевізійних новин про конференцію...

 

 
< Попередня   Наступна >