ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна arrow Конференція кошторисників arrow Загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної галузі-2009.
Загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної галузі-2009. Надрукувати Надіслати електронною поштою
22. May. 2009

Конференція 200719-21 травня 2009р. м Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів і проектантів на тему: «Визначення вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт при використанні сучасних матеріалів і технологій. Управління та документообіг у будівництві».

Значно вплинули на зміст доповідей та обговорень останні зміни нормативних документів в галузі ціноутворення у будівництві. Адже з прийняттям Законів України щодо стабілізації ситуації в будівництві та введенням в дію Зміни №6 до ДБН Д.1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва» відбулися значні зміни в порядку визначення вартості будівельних робіт та дозвільних процедур у будівництві:
 

 

  • Конференція кошторисників. Під час виступівсуттєво змінено порядок визначення вартості будівельних матеріалів на всіх етапах будівництва;

  • стала обов’язковою розробка та затвердження кошторисних норм, у випадку заміни любого матеріалу чи виробу, передбаченого державними елементними кошторисними нормами;

  • додано підстави для перегляду твердої договірної ціни;

  • внесено зміни в розрахунок кошторисного прибутку, та порядок визначення прибутку субпідрядних організацій;

  • необхідні додаткові розрахунки для обґрунтування загальновиробничих і адміністративних витрат та на зведення або пристосування тимчасових будівель і споруд;

  • зменшено відрахування замовників будівництва на інженерно-транспортну та соціальну інфраструктуру;

  • законодавчо виключено додаткові погодження технічних умов на інженерне забезпечення об’єктів містобудування, передбачено відповідальність проектної організації, ГАП та ГІП за проектну документацію, змінено процедуру прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.


Консультації кошторисників в холі Виступи та обговорення показали, що більшість підприємств ще не готова до роботи в нових умовах. Це стосується не тільки замовників, проектантів та будівельників, але і виробників будівельних матеріалів та контролюючих органів.


Значні труднощі і витрати викличе обов’язкова розробка та затвердження нових норм. Для більшості підприємств будівельної галузі нормування це давно забута сфера діяльності, яка буде вимагати перебудови організаційної структури, що склалася за останні роки в будівельній галузі.


Найбільшу стурбованість фахівців викликає вибір та наступне обґрунтування вартості будівельних матеріалів. Адже методики вибору мінімальної ціни немає, а найменша вартість матеріалу, як правило передбачає і відповідну якість. Ряд пропозицій по вирішенню цієї проблеми прозвучали з трибуни конференції та активно обговорювались в кулуарах, а розробники програмних комплексів («АС-4», «Універсал») продемонстрували готові рішення, які дозволяють значно зменшити затрати зі збору та обробки інформації про вартість матеріалів та інших будівельних ресурсів.


Консультації. ПК АВК-5 Під час конференції відбулось засідання секцій, на яких розглядалися: специфіка визначення вартості проектних робіт, особливості нормування будівельних робіт в енергетичній галузі та питання організації та планування будівельного виробництва.


На конференції прозвучали доповіді провідних спеціалістів з визначення вартості будівельних робіт, розробників елементних кошторисних норм та СОУ, виробників нових будівельних матеріалів, авторів найбільш поширених кошторисних програмних комплексів. Розробники програмного забезпечення традиційно представили свої нові розробки та надали індивідуальні консультації.


Консультації. ПК АС-4На майстер-класах програмних комплексів «АВК-5» та «АС-4» окремо було приділено увагу новому, перспективному напрямку використання кошторисного програмного забезпечення, який полягає у створенні власних укрупнених кошторисних норм з реальних елементних норм, конкретної будівельної організації. Такі індивідуальні укрупнені норми допомагають значно скоротити час складання кошторисів, підвищити точність кошторисних розрахунків і проводити швидке планування будівельного виробництва на основі реального кошторису.


Консультації. ПК Смета ХХІВикликав зацікавленість будівельників програмний комплекс «Смета ХХІ» давно відомий на підприємствах Мінпромполітики.


Представники «Computer Logic Group» представили нову електронну систему нормативно-технічної інформації «Будстандарт» для забезпечення підприємств будівельного комплексу нормативною та довідковою інформацією (ДБН, ВБН, ДСТУ, БНіП, ГОСТ, СанПіН, Правила Пожежної Безпеки).

Конференція кошторисників. Запитання з залуКрім пленарних засідань, секцій та майстер-класів:

  • розробники елементних норм, та програмного забезпечення консультували своїх користувачів;

  • виробники сучасних будівельних матеріалів та технологій надавали консультації щодо технологій використання та визначення вартості робіт;

  • учасники конференції могли надати свої пропозиції і зауваження щодо поліпшення програмного забезпечення, вирішити власні практичні питання;

  • розробники програмних продуктів «Універсал» та «1С:Підприємство» ділилися інформацією по автоматизації управлінських та облікових задач в будівельній галузі.

 

Конференція  кошторисників. Учасники.Учасникам конференції було презентовано нове, доповнене видання збірника «Сметное дело» (укладачі Рой А.М. та Черніцкий С.В.). Вперше на конференції було представлено друковані видання «Архбудінформ» - офіційні друковані видання нормативних документів в галузі будівництва, інформаційний збірник «Нормативні документи у галузі будівництва та промисловості будівельних матеріалів» та «Український тлумачний словник будівельних термінів». Учасники традиційно могли придбати іншу спеціальну літературу за пільговою ціною.

У конференції прийняли участь фахівці-будівельники з 22-х областей України та м Київ. Це керівники та інженерно-технічні працівники організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.

Конференція  кошторисників. Учасники.В рамках семінару відбулися ще дві важливих зустрічі:


Конференція  кошторисників. СертифікатиОрганізатори конференції:



Конференція проводилась за підтримки та при участі Будівельної палати України, Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківського міськвиконкому.

 

 

 

 

 

Детальніше ознайомитись з доповідями та заходами конференції...

Детальніше ознайомитись з друкованими матеріалами конференції...



 
< Попередня   Наступна >