ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Розділ «Основи і фундаменти» Надрукувати Надіслати електронною поштою
23. Sep. 2011

Розділ «Фундамент» включає 8 програм:


    - Параметри пружної основи С1, С2

   Програма призначена для визначення осаджень і коефіцієнтів підстилки С1 і С2 під центром фундаменту або фундаментної плити по заданим грунтовим умовам і навантаженні. Обчислення осаджень проводиться за схемами лінійного півпростору і лінійно деформованого шару. У розрахунках реалізовані положення, викладені в СП 50-101-2004 «Проектування і принцип основ і фундаментів будівель і споруд» і СНіП 2.02.01-83 * «Основи будівель і споруд». Відповідно до обчисленої підстилки визначаються коефіцієнти підстилки С1 і С2 за декількома методиками для моделей грунту Вінклера-Фусса і Пастернака. Реалізована можливість визначення коефіцієнтів підстилки при динамічних впливах.

 

 Image

 

    - Визначення С1 і С2 на основі моделі грунтової основи

    Програма призначена для визначення коефіцієнтів підстилки С1 і С2 виходячи із тривимірної моделі грунту. Грунтовий масив моделюється по заданому набору свердловин, їх геології і розташування. Контури заданих навантажень як від фундаментів проектованої будівлі, так і від прилеглих будівель можуть мати довільні контури. Глибина товщі, що стискається, коефіцієнти підстилки С1 і С2 визначаються в межах заданих контурів навантажень. Виконується побудова ізополей осаджень, коефіцієнтів підстилок та інших допоміжних характеристик. Визначення С1 і С2 може проводитися за декількома методиками для моделей грунту Вінклера-Фусса і Пастернака.

 

 Image

 

    - Розрахунок одиночної палі

    Програма призначена для визначення осаджень і жорсткості одиночної палі (з урахуванням взаємовпливу в групі паль) відповідно до СНіП 2.02.03-85 «Пальові фундаменти» і МГСН 2.02-01 «Основиви, фундаменти і підземні споруди».


    - Розрахунок палі на спільну дію навантажень

   Програма призначена для розрахунку одиночної палі на спільний вплив вертикальної, горизонтальної сил і моменту відповідно до СНіП 2.02.03-85 «Пальові фундаменти» з урахуванням розвитку першої та другої стадії напружено-деформованого стану «паля-грунт».


    - Осадження умовного фундаменту

    Програма призначена для визначення осадження пальового фундаменту з висячих паль у відповідності зі СНіП 2.02.03-85 «Пальові фундаменти».


    - Головні та еквівалентні напруження в грунті

    Програма призначена для обчислення головних і еквівалентних напружень по різним теоріям міцності, що застосовуються для грунтів.


    - Стійкість схилу

    Програма призначена для перевірки стійкості схилів котлованів з однорідного грунту по плоскій і циліндричній поверхні ковзання.


    - Стійкість багатошарового схилу

    Програма призначена для визначення стійкості багатошарового грунтового схилу по циліндричній поверхні ковзання. Розрахунок проводиться методом, розробленим Шведським суспільством геомеханіки. У результаті розрахунку визначаються координати зсувної поверхні, зсувний тиск, а також коефіцієнти запасу при статичному і динамічному навантаженнях. Крім того обчислюються сумарна активна нормальна сила, активна складова зсувних сил, реактивна складова від зчеплення і радіус поверхні ковзання.