ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Розділ «Залізобетонні конструкції» Надрукувати Надіслати електронною поштою
22. Sep. 2011

Розділ «Залізобетонні конструкції» включає 9 програм:


    - Характеристики бетону

   У програмі наведені довідкові дані по нормативним і розрахунковим опорам бетону для граничних станів першої та другої групи відповідно до СНiП 2.03.01-84 * «Бетонні та залізобетонні конструкції».


    - Сортамент арматури

   У програмі наведені довідкові дані про розрахункову площу і теоретичну масу погонного метра арматури залежно від кількості та діаметру стрижнів у відповідності зі СНiП 2.03.01-84 * «Бетонні та залізобетонні конструкції». Програма містить різні допоміжні функції - визначення відповідності кількості і діаметрів стержнів для заданої площі та ін.


    - Анкеровка арматури по ДСТУ 3760-98

   Програма призначена для визначення необхідної довжини закладу арматурного стрижня, при якій забезпечується сприйняття діючих в перерізі зусиль. Розрахунок проводиться відповідно до Рекомендацій щодо застосування арматурного прокату за ДСТУ 3760-98. Довжина анкеровки обчислюється як для окремих, так і для спарених стержнів. В якості захисного шару для кутового арматурного стрижня вибирається значення менше з двох: вертикального і горизонтального. Розрахунок виконується методом послідовного наближення на основі кроку і діаметру розподільної арматури.


    - Січення залізобетонних елементів

   Програма призначена для підбору арматури в січеннях залізобетонних елементів по першому і другому граничному стану у відповідності з різними нормативними документами: СНіП 2.03.01-84 * «Бетонні та залізобетонні конструкції», СНіП 52-01-2003 «Бетонні та залізобетонні конструкції», Єврокод 2 «Проектування залізобетонних конструкцій», Рекомендації щодо застосування арматурного прокату за ДСТУ 3760-98, ТСН 102-00 * «Залізобетонні конструкції з арматурою класів А500С і А400С». Реалізований розрахунок наступних типів січень - прямокутне, таврове, двотаврове, кутове, хрестове, кругле, кільцеве і коробчате. Розрахунок проводиться для всіх видів напруженого стану: центральний стиск, вигин, плоский позацентровий стиск-розтяг, косий вигин, а також загальний випадок для набору зусиль N, Мх, МY, Mкр, Qx, Qy.


    - Розрахунок залізобетонної оболонки


    - Розрахунок залізобетонної балки-стінки


    - Розрахунок залізобетонної плити

   Три програми призначені для підбору арматури в пластинчастих залізобетонних елементах по першому і другому граничним станам у відповідності з наступними нормативними документами: СНіП 2.03.01-84 * «Бетонні та залізобетонні конструкції», СНіП 52-01-2003 «Бетонні та залізобетонні конструкції», Єврокод 2 «Проектування залізобетонних конструкцій», Рекомендації щодо застосування арматурного прокату за ДСТУ 3760-98, ТСН 102-00 «Залізобетонні конструкції з арматурою класів А500С і А400С».


    - Головні та еквівалентні напруження

   Програма призначена для обчислення головних і еквівалентних напружень по заданим значенням тензора напружень. Для заданого класу бетону визначаються граничні і еквівалентні напруження по одному із заданих критеріїв міцності бетону, що відповідають теоріям Геніїва, Карпенко, Писаренко і Яшина. Крім того, визначаються значення головних деформацій, кути нахилу головних напружень до поточних осей, а також кут нахилу площини тріщини до осі X. За отриманими результатами будується область міцності. Застосування режиму перевірки міцності дозволяє отримати граничні допустимі напруження по двох головних площадках, граничні нормальні і зсувні напруження по октаедричних площадках, коефіцієнт запасу міцності по другому граничному стану, а також параметр Лоде-Надаї.


    - Посилення композитними матеріалами

   Програма призначена для перевірки прямокутних, таврових і двотаврових січень залізобетонних елементів, підсилених фіброармованим пластиком (ФАП). Перевірка виконується за граничними станами першої і другої груп. У програмі реалізовані положення «Інструкція по посиленню залізобетонних конструкцій композитними матеріалами» і СП 52-101-2003.