ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Розділ «Сталеві конструкції» Надрукувати Надіслати електронною поштою
22. Sep. 2011

Розділ «Сталеві конструкції» включає 8 програм:

   - Сортамент металопрокату

    Програма надає широкий набір довідкових таблиць і призначена для перегляду баз даних сталевих сортаментів. Інформація подається у вигляді довідкових таблиць, що містять дані про геометричні характеристики профілів, міцності сталей в залежності від їх товщини, а також дані про можливість виготовлення профілю зі сталі певної марки (класу).


    - Розрахунок перерізів елементів

    Програма призначена для підбору і перевірки січень (33 типи січень) стрижневих металевих елементів відповідно до СНiП II-23-81 * «Сталеві конструкції» або Єврокод 3 «Проектування сталевих конструкцій». При розрахунку використовуються алгоритми конструюючої підсистеми ЛІР-СТК. Розрахунок здійснюється на базі нормативних даних, які містять відомості про розрахункові характеристики сталей, розміри і геометричні характеристики  листового і фасонного прокату, який випускається. Результатами розрахунку є таблиці, що містять відсотки використання перерізів згідно з відповідними перевірками по I і II граничному стану і розміри перерізів елементів. Для нормативної бази Eurocode 3 алгоритм розрахунку, а також формули, що використовуються при розрахунку, при необхідності можна подивитися в детальному звіті.


    - Головні та еквівалентні напруження в сталевих конструкціях

    Програма призначена для визначення величин головних і еквівалентних напружень по різним теоріям міцності для заданого тензора напружень.


    - Визначення розрахункових довжин елементів

    Програма призначена для визначення у відповідності зі СНиП II-23-81 * «Сталеві конструкції» розрахункових довжин наступних елементів сталевих конструкцій:


      • стійки постійного перетину, що стоять окремо;

      • елементи постійного січення з пружними кріпленнями кінців;

      • елементи постійного січення одно-та багатоповерхових рам;

      • елементи постійного січення, що перетинаються;

      • нерозрізні стрижні (верхнього пояса ферми і підкранової колони);

      • елементи просторових гратчастих конструкцій;

      • елементи нижньої ділянки одноступінчатих (підкранових) колон;


    - Параметричні вузли сталевих конструкцій

    Програма призначена для проектування металевих вузлів. Модель вузла характеризується повним набором параметрів - кількість болтів, довжина і катет шва і т.п. У процесі розрахунку ці параметри підбираються або перевіряються. У поточній версії в бібліотеці вузлів налічується 24 вузли, які об'єднані в наступні типи - примикання ригеля до колони, опорні вузли колон, вузли примикання зв'язків та ін. Результатом розрахунку є таблиця з підібраними або перевіреними параметрами, а також відсоток їхнього використання за відповідною розрахунковою процедурою . Програма видає детальний звіт про всі формули, які використовуються під час розрахунку  з підстановкою в них реальних значень, що дає можливість повністю контролювати процес розрахунку.


    - Розрахунок зварних швів

   Програма призначена для підбору і перевірки кутових швів елементів сталевих конструкцій наступних типів з'єднань: внахлестку і таврові торцеві. Реалізовано нормативні положення про відповідність класів або марок сталей і зварювальних матеріалів заданим групам конструкцій, умов експлуатації та ін.


    - Болтові з'єднання

    Програма призначена для конструювання та розрахунку відповідно до СНиП II.23-81 * «Сталеві конструкції» напусткових болтових з'єднань сталевих конструкцій для наступних основних типів:


      • приєднаня поодиноких і спарених кутників до фасонки;

      • з'єднаня листових деталей на накладках;

      • приєднаня стінки балки (прокатної або складової) на накладках.


    - Холодногнуті профілі

   Програма призначена для перевірки міцності та стійкості січень елементів колон, балок і ферм з холодногнутих профілів. У програмі реалізовані положення «Рекомендацій з проектування, виготовлення та монтажу конструкцій каркасу малоповерхових будівель і мансард з холодногнутих сталевих оцинкованих профілів виробництва ТОВ« Балт-Профіль ».