ССБ Електронікс
Меню
ССБ Електронікс
Новини
Нормативні документи
Файловий архів
Акції
Публікації
Інтернет-магазин
Аналіз цін
АВК-5
АС-4
АС-4 ПІР
ІТА-2
Відео уроки
M.E.Doc
Авторизация





Забули пароль?
Ссылки
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
Новини
ЛІРА-САПР 2015 Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Розроблена і проходить комплексні налагодження нова версія програмного комплексу ЛІРА-САПР 2015.
Початок поставок комерційної версії заплановано на кінець квітня 2015 року. 
   
   
      З 1.03.2015 всі користувачі, які придбали ПК ЛІРА-САПР, отримують версію 2014 з можливістю безкоштовного оновлення до версії 2015 після її виходу, а також отримують можливість придбати ЕСПРІ PRO зі знижкою 50% 

Нові можливості і функції ПК ЛІРА-САПР 2015:

ВІЗОР-САПР

Розроблена нова система документування «Книга звітів».

     Нова система документування «Книга звітів» включає інтерактивні копії екранів розрахункової схеми і концептуально нові таблиці результатів МКЕ і ж / б розрахунку. Інтерактивна копія екрану здатна в будь-який момент часу повертати розрахункову схему до вигляду або фрагменту, що зберігається в її зображенні. Нові таблиці забезпечують повноцінний аналіз результатів розрахунку схеми за допомогою таблиць. І копії екранів, і таблиці здатні автоматично оновлювати свій вміст слідом за змінами розрахункової схеми. «Книга звітів» дозволяє організовувати свої елементи в ієрархічну деревоподібну структуру, додавати довільний текст і графічні зображення. Елементи книги звітів можуть бути зверстані в єдиний файл формату DOCX і роздруковані.

Реалізовано завдання контурів продавлювання безпосередньо на кінцево-елементної моделі.

     Розроблена нова технологія підготовки МСЕ моделі для розрахунку на продавлювання безбалкових перекриттів. Якщо в попередніх версіях ЛІРА-САПР обов'язковою умовою розрахунку на продавлювання було створення розрахункової моделі засобами САПФІР-КОНСТРУКЦІЇ, то тепер історія походження розрахункової схеми не має значення. Нові інструменти дозволяють наповнювати модель необхідною інформацією для розрахунку на продавлювання, відстежувати всі зміни в ній, редагувати контури і аналізувати отримані результати.

Реалізований експорт даних про стрічкових фундаментах з ЛІРА-САПР в ФОК Комплекс.

     Розширені можливості експорту в програму «ФОК Комплекс», призначену для проектування стовпчастих і стрічкових фундаментів. Тепер обчислені РСН можна передати в «ФОК Комплекс» у вигляді навантажень для розрахунку як окремо розташованих, так і стрічкових фундаментів.

Новий діалог "завдання просторових рам з генерацією фундаментної плити".

     Отримала розвиток система параметричної генерації просторових рам. Реалізовано завдання різної кінцево-елементної розбивки колон, балок і плит перекриттів на різних висотних рівнях. Також додана можливість формування фундаментної плити, узгодження її розбивки з сіткою колон і призначення необхідних закріплень.

Реалізований діалог для завдання кінцевих елементів паля з урахуванням прилеглих шарів грунту

КЭ-56

     Це одноузловой кінцевий елемент з 6-ма ступенями свободи уздовж глобальних осей координат або локальних осей координат вузла.

Робота над проектом.

       Поліпшені можливості перенесення проектів з комп'ютера на комп'ютер. Так, в LIR-файл тепер можуть автоматично включатися всі пов'язані файли вихідних даних. Також додана можливість експорту та імпорту розрахованих проектів разом з файлами результатів у форматі ZIP-архівів. Додана можливість формування та зберігання результатів розрахунків у власній папці для кожної окремої задачі.

Реалізована візуалізація результатів розрахунку геометрично нелінійних систем на кожному кроці.

     Графічне представлення результатів на кожному кроці, для геометрично нелінійних результатів дозволяє значно спростити аналіз отриманих результатів.

МКЭ-процессор

1. У новому процесорі реалізовано рішення геометрично нелінійних систем і моделювання попереднього натягу.

2. Реалізована суперелементне процедура для побудови характеристик жорсткості нового КЕ-57.

3. Реалізовано новий модуль розрахунку на сейсмічну дію відповідно до СП 14.13330.2014 - модуль 56. Допускається завдання як стандартних, так і нестандартних прискорень основи. Врахована наявність IV категорії грунту для всіх типів споруд, а також проміжних категорій грунту I-II і II-III для гідротехнічних споруд.

СТК-САПР

Матеріал сталевого елемента можна призначати незалежно від сортаменту його поперечного перерізу

     У попередніх версіях таблиці з розрахунковими характеристиками сталей були інтегровані у файли сортаментів профілів. Це призводило до деяких незручностей у випадках, коли матеріал для сталевого розрахунку задавався не у вигляді марок сталі (ВСт3пс, 09Г2 і т.п.), а вигляді сталей (C235, C345 і т.п.), так як сталям з одним і тим же ім'ям в різних нормах відповідає різні міцності. В результаті при зміні норм для сталевого розрахунку в таких випадках доводилося міняти не тільки матеріал сталевого поперечного перерізу, але і файл сортаменту його профілю. 

У версії 2015 матеріал сталевого елемента можна задавати незалежно від того, з якого сортаменту були задані профілі сталевого перетину. Нові можливості можна використовувати в усіх системах ПК ЛІРА-САПР 2015, «СТК-САПР», «Візор-САПР», «САПФІР», «КМ-САПР», «РС-САПР». Завдання попередніх версій відкриваються і вважаються без змін.

Реалізований розрахунок за ДБН В.2.6-163: 2010 елементів суцільного і наскрізного поперечного перерізу

     Реалізований розрахунок за ДБН В.2.6-163: 2010 елементів зі слошним або наскрізним поперечним перерізом в системах «Візор-САПР» і «СТК-САПР» повному обсязі.

САПФИР-ЖБК

1. На додаток до раніше розробленим системам ПЛИТА, ДІАФРАГМА і КОЛОНА в САПФІР-ЗБК включена нова система БАЛКА.

Перегляд підібраної арматури в 3D

     Користувач має можливість провести уніфікацію балок на підставі імпортованої з ПК ЛІРА-САПР інформації про армування.

Армування балок виконується в автоматизованому режимі. Користувач може управляти такими параметрами як діаметри і кількість стрижнів уздовж граней перерізу балки. Арматурні деталі - стрижні поздовжнього армування, хомути і шпильки - також можна задати в ручному режимі, вказавши їх положення на схемі балки. Для контролю на епюрах армування відображається площа, необхідна за розрахунком, і площа, яку забезпечують арматурні стержні, встановлені в тілі балки.

     Для балок створюються робочі креслення армування зі специфікацією, відомістю деталей і відомістю витрати сталі. В автоматичному режимі виконується образмеріваніе поперечних перерізів балок з урахуванням положення стрижнів робочої арматури і простановка виносок з позиціями деталей.

2. Для системи ПЛИТА реалізовано завдання прямокутних ділянок армування в довільному напрямку.

3. Для плити з'явилася можливість створити поперечний розріз з автоматичним позначенням товщини і прив'язки основної арматури до зовнішніх граней.

САПФІР-КОНСТРУКЦІЇ

 

1. САПФІР отримав новий користувальницький інтерфейс - «Стрічка».

     Стрічковий інтерфейс підвищує інтуїтивність створення і редагування моделі, конструювання залізобетонних елементів і оформлення креслень. Оновлений дизайн став більш елегантним, лаконічним і зберіг свою смислову інтерпретацію. При розробці стрічки були враховані слабкі місця класичного інтерфейсу. Частина прихованих корисних функцій стала більш доступна, що істотно підвищило комфорт і легкість вивчення програми та створення моделі.

У процесі створення нового інтерфейсу, ставилося завдання не тільки поліпшити зовнішній вигляд програми, але і зробити систему більш зрозумілою і функціональною. Тим не менш, були враховані інтереси тих користувачів, які давно з нами, і збережена можливість роботи в класичному інтерфейсі.

2. Для моделювання ліфтових шахт і вентиляційних каналів розроблений інструмент що дозволяє створити єдиний отвір через кілька плит. При цьому зберігається асоціативність об'єктів - при редагуванні контуру вихідного об'єкта, змінюється контур отвору в плитах.

3. У властивостях проекту додано поняття «Поточний норматив», згідно з яким будуть формуватися контуру продавлювання і виконуватися підбір арматури в ПК ЛІРА-САПР.

4. Для колони розроблена можливість автоматизованого створення стовпчастого фундаменту. Для фундаменту автоматично формується аналітичне подання у вигляді пластин на жорстких вставках.

5. Розроблено інструмент створення параметричних ферм з різними варіантами решітки, а також ферм на основі довільного ескізу верхнього і нижнього поясів.

6. Для імпорту з Revit Structure (використовуючи формат * .lirakm) реалізовано відновлення фізичної моделі (плит і колон) з елементів аналітичної моделі (пластин і стрижнів).

7. У провіднику Windows реалізований попередній перегляд файлів САПФІР: коментарі до файлів, зображення моделі в області попереднього перегляду, а також у вигляді великих або маленьких іконок.

8. Передбачено збереження проектів у форматі * .spf для попередніх версій програми (САПФІР 2014, САПФІР 2013.).

 
< Попередня   Наступна >