ССБ Електронікс
Навігація
Головна
Новини
Рішення
Публікації
Конференція кошторисників
Семінари
Комп'ютери
Акції
Інтернет-магазин
Підтримка користувачів
Наші партнери
Контакти
Наші пропозиції
Авторизація





Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Картка покупця
Показать корзину
Ваша корзина пуста.
Посилання
Пир Смета График
СПРАВОЧНАЯ СИСТЕМА 'ЗОДЧИЙ' - ДБН, СНиП, ДСТУ, ГОСТ, ПРИКАЗЫ, ПИСЬМА (рекомендована Госстроем)

 
   Головна   |   Рішення   |   База цін   |   Комп'ютери   |   Новини   |   Підтримка   |   Побажання   
Головна
Конференція для фахівців будівельної галузі 2013 Надрукувати Надіслати електронною поштою
29. May. 2013

 20-24 травня 2013р. в м. Івано-Франківську відбулася щорічна загальноукраїнська науково-практична конференція для фахівців будівельної і житлово-комунальної галузі, замовників, інвесторів, проектантів на тему: "Визначення  вартості  об’єктів будівництва, проектних, будівельно-монтажних  та  ремонтно-будівельних робіт  із застосуванням сучасних  технологій і матеріалів. Ціноутворення, управління  та  документообіг  у  будівництві - 2013".

Основне завдання конференції – обговорення нагальних проблем працівників будівельної галузі щодо питань ціноутворення в будівництві, нормування праці, методик розрахунку, калькуляцій, кошторисної документації, тощо. Учасники конференції не тільки ознайомилися з теоретичними засадами будівельного процесу, а й мали безпосередню нагоду поспілкуватися з представниками державних органів, розробниками кошторисних програмних продуктів, представниками дилерської мережі програмних комплексів, обмінятися практичним досвідом із партнерами з інших організацій, які приїхали з різних куточків України.

Фото-звіт                         Доповіді та заходи

Відкриття конференції 21-го травня розпочалося привітальними виступами представників з Івано-Франківської ОДА, УКБ Івано-Франківського міськвиконкому, Академії будівництва України, а також співорганізатора конференції НУ «Львівська політехніка». 

За результатами Інтернет-голосування був вручений сертифікат найкращому учаснику Інтернет-форумів для кошторисників 2012-2013 років – Міхненко Раїсі Григорівні з м. Київ. Спеціальний приз від організаторів отримала найбільш чисельна та організована делегація з ПАТ "Укртранснафта", а також призами були нагороджені Хмельницькобленерго і ТзОВ "Промік".

Робота конференції почалася з доповіді про сучасний стан підготовки економістів для будівельної галузі. Проблемні питання висвітив  зав. кафедрою НУ "Львівська політехніка", к.е.н, професор, Козик В.В. Жвава реакція учасників та наступне обговорення показало, що введення з 2012 року обов’язкової сертифікації кошторисників висуває додаткові вимоги до підготовки фахівців у вищий школі. Нажаль існує неузгодженість між змістом підготовки у ВУЗах фахівців економічних спеціальностей і практичними потребами будівельної галузі. 

Актуальною була доповідь Ковальчука В.Г., начальника УКБ Івано-Франківського міськвиконкому, щодо визначення виконавця робіт, особливостей прийому будівельних робіт та здачі в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів в умовах бюджетного фінансування.

 Велику зацікавленість та наступне обговорення в кулуарах викликав виступ Івлєвої Наталії Петрівни, наукового співробітника Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкціїй ДНДІ БК (м. Київ) про нові нормативні документи з визначення вартості проектно - вишукувальних та  науково-технічних робіт у будівництві і питання ліцензування та сертифікації у будівництві.

Безуглий Артем Олександрович (заступник директора Державного дорожнього науково-дослiдного iнституту iменi М.П.Шульгiна) доповів про актуальні питання визначення вартості дорожніх робіт.

Загальний огляд нових нормативних актів та документів з розробки проектної документації на будівництво, пленарно, зробив Академік Академії будівництва України, заслужений будівельник України, Захарчук М. І. (м.Київ). На секції Микола Іванович детально розповів про ДБН А.2.2-3-2012 "Склад та зміст проектної документації на будівництво" та новий ДСТУ-Н Б В.1.2-16:2013 "Визначення класу наслідків (відповідальності) та категорії складності об'єктів будівництва".

На конференції прозвучали доповіді з питань земельного законодавства. Їх обговорення продовжилось на секції. Окреме заняття було присвячене детальному розгляду останніх змін в законодавстві України по узаконенню прав на земельні ділянки, на яких передбачене будівництво.

Актуальною була доповідь переможниці форуму кошторисників Міхненко Раїси Григорівни, про складання кошторисної документації на електромонтажні роботи.

Чималу увагу на сьогоднішній день привертає питання нормування праці в будівництві, адже постійно з’являються нові матеріали та технології, які вимагають перегляду старих методик та норм, їх доповнення чи повної заміни. Учасники будівельного ринку відчувають чималий брак нових кошторисних норм, а це зумовлено обмеженим фінансуванням та недостатньою кількістю організацій і кваліфікованих спеціалістів, які здатні забезпечити швидку та якісну розробку РЕКН. Одним з шляхів вирішення проблеми є застосування індивідуальних елементних норм, створених їз використанням галузевих норм праці. Розробці індивідуальних ресурсних елементних кошторисних норм і СОУ було присвячено майстер-клас фахівців Науково-дослідного інституту будівельного виробництва.

Цікаві і змістовні доповіді були представлені в науковій частині конференції. Власну концепцію кошторисного нормування  у контексті сучасних теорій  і зарубіжної практики ціноутворення представив Ніколаєв В.П., д.е.н., професор Національної академії державного управління при Президентові України, м. Київ. Про створення кваліфікаційних характеристик професій працівників для удосконалення ринку праці в будівництві, а також запровадження професії «інженер-консультант» йшла мова у доповіді Данченко М. І. - директора ДП "УДНДЦ "Цінобуд", м. Київ. Жваве обговорення на секції викликали доповіді молодих науковців щодо економічних аспектів застосування  розбірно-переставних опалубок різних виробників та проблем достовірності державних будівельних кошторисних норм.

В ході конференції акцентувалась увага на нових можливостях автоматизованого створення та використання укрупнених показників вартості та укрупнених кошторисних норм. Про Укрупнені кошторисні норми, розробку, погодження та застосування доповідала Якушко Тетяна Володимирівна, провідний спеціаліст ТОВ “Інкомсервіс”, м. Київ. Різні аспекти автоматизованої розробки, погодження та застосування укрупнених кошторисних норм та укрупнених показників вартості будівництва обговорювались зразу на двох секціях.


 Під час конференції відбулось засідання секцій, на яких розглядалися:
-    нормування науково-технічних і будівельних робіт, особливості розробки індивідуальних та укрупнених елементних кошторисних норм;
-    специфіка визначення вартості проектних робіт;
-    можливості і переспективи автоматизації планування та управління будівельним виробництвом;
-    окремі питання з основ кошторисної справи та  земельного законодавства.


Багато питань у фахівців викликає порядок визначення вартості будівельних матеріалів. Методики вибору мінімальної ціни до цього часу немає, а найменша вартість матеріалу, як правило, передбачає і відповідну якість. Про досвід та окремі тонкощі роботи з організації збору даних та аналізу вартості будівельних ресурсів розповіли Січний С.Б. (МЦ "Будівництво – сучасні технології", м. Івано-Франківськ) та Вітовський Ю.А. (ТОВ "SoftPro", м. Харків).

Ведення будь-якої роботи без комп’ютеризації процесу неможливе, саме тому в ході конференції багато уваги приділялось автоматизації таких складних ділянок, як:

-    фінансове планування та аналіз прибутковості об’єктів будівництва;

-    організація документообігу та управління будівельним підприємством;

-    попереднє визначення вартості будівництва з використанням бази об’єктів-аналогів;

-    планування та контроль виконання будівельних робіт на основі кошторисів складених в кошторисних програмних комплексах;

-    автоматизоване складання календарних графіків виконання будівельних робіт.

 


 Розробники програмного забезпечення представили свої нові розробки. В холі конференції для них були обладнані робочі місця. Кожен бажаючий міг отримати індивідуальну консультацію з питань експлуатації програм, складання кошторисів, податкового законодавства, тощо.

 

Розробники кошторисних програмних комплексів окремо приділили увагу новому, перспективному напрямку використання кошторисного програмного забезпечення, який полягає у створенні власних укрупнених кошторисних норм з реальних елементних норм конкретної будівельної організації. Такі індивідуальні укрупнені норми допомагають значно скоротити час складання кошторисів, підвищити точність кошторисних розрахунків і проводити швидке планування будівельного виробництва на основі реального кошторису.

 

Учасники конференції могли придбати спеціалізовану літературу, в тому числі, друковані видання Укр.НДЦЕБ „Екобуд”.

 

Академія будівництва України надала спеціальний випуск науково-виробничого журналу, де міститься підбірка статей, інформаційно-аналітичні матеріали про стан і проблеми розвитку в будівництві, що безпосередньо торкаються тематики конференції.

 

У конференції взяли участь фахівці-будівельники з більшості областей України, м Києва та м. Севастополь.  Це керівники та інженерно-технічні працівники організацій різних напрямків спеціалізації і діяльності – проектанти, підрядники, замовники.


 

                  Організатори конференції

 

     "АВК-Созидатель", м. Дніпропетровск


     "Інкомсервіс", м. Київ

     "ССБ Електронікс" , м. Івано-Франківськ

   МЦ "Будівництво-сучасні технології" , м. Івано-Франківск
 
Науково-дослідний інститут будівельного виробництва Держбуду України, м. Київ
 
Український державний науково-дослідний центр ціноутворення у будівництві "Цінобуд", м.Київ
 
Національний університет "Львівська політехніка"


  Координатор: ПП "ССБ Електронікс"                                                                              

  Місце проведення: м. Івано-Франківськ, вул.Грушевського,18.                                                                                        

  Для участі в наступній конференції (проведення заплановане на травень 2014р.) необхідно: 

  • включити в план фінансування на наступний рік необхідні кошти

  • слідкувати за повідомленнями на нашому сайті

 

Інформаційні спонсори

Готель конференції

 
 
  
 

    

 

 
< Попередня   Наступна >